Торта „Графски руини“

Снимка: lifehacker.ru
  • Порции
    4
  • View
    348

Въздушен меренг и най-деликатният крем от масло с кондензирано мляко. Декорирайте десерта с разтопен шоколад и ядки и ще бъде невъзможно да го откъснете.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    На охладените яйца отделете белтъците от жълтъците.

    Стъпка 2

    С миксер разбийте белтъците с щипка сол. Когато се появи пяна, добавете захар на порции и продължете да разбивате, докато стегне твърдо.

    Стъпка 3

    Купата и приставката на миксера трябва да са сухи преди започване на работа.

    Стъпка 4

    Застелете хартия за печене и сложете разбитите белтъци върху нея посредством сладкарски плик.

    Стъпка 5

    За 2–2½ часа поставете листа за печене във фурна, загрята до 100 ° C, и след това го оставете в нея, докато се охлади напълно.

    Стъпка 6

    Разбийте омекотеното масло за няколко минути с миксер. Добавете кондензирано мляко малко по малко.

    Стъпка 7

    Нарежете ядките с нож. Разтопете шоколада на водна баня.

    Стъпка 8

    Намажете долната страна на получените целувки с крем и поставете върху чиния в един слой, за да образувате кръгла основа. Поръсете с ядки.

    Стъпка 9

    Повторете слоевете няколко пъти, като всеки път леко намалявате диаметъра на тортата. Запълнете всички кухини с останалия крем.

    Стъпка 10

    Поръсете готовата торта с ядки, залейте с шоколад и оставете в хладилника за 2-3 часа.

    Вижте още

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *