Add Recipe

Торта „Графски руини“

Снимка: lifehacker.ru
  • Порции
    4 People
  • Преглеждания
    151

Въздушен меренг и най-деликатният крем от масло с кондензирано мляко. Декорирайте десерта с разтопен шоколад и ядки и ще бъде невъзможно да го откъснете.

Съставки

Начин на приготвяне

1 Стъпка

На охладените яйца отделете белтъците от жълтъците.

2 Стъпка

С миксер разбийте белтъците с щипка сол. Когато се появи пяна, добавете захар на порции и продължете да разбивате, докато стегне твърдо.

3 Стъпка

Купата и приставката на миксера трябва да са сухи преди започване на работа.

4 Стъпка

Застелете хартия за печене и сложете разбитите белтъци върху нея посредством сладкарски плик.

5 Стъпка

За 2–2½ часа поставете листа за печене във фурна, загрята до 100 ° C, и след това го оставете в нея, докато се охлади напълно.

6 Стъпка

Разбийте омекотеното масло за няколко минути с миксер. Добавете кондензирано мляко малко по малко.

7 Стъпка

Нарежете ядките с нож. Разтопете шоколада на водна баня.

8 Стъпка

Намажете долната страна на получените целувки с крем и поставете върху чиния в един слой, за да образувате кръгла основа. Поръсете с ядки.

9 Стъпка

Повторете слоевете няколко пъти, като всеки път леко намалявате диаметъра на тортата. Запълнете всички кухини с останалия крем.

10 Стъпка

Поръсете готовата торта с ядки, залейте с шоколад и оставете в хладилника за 2-3 часа.

Вижте още

Leave a Review

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.