- февруари 28, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Средна

-
Порции4
-
Прегледа1 083
Въздушен меренг и най-деликатният крем от масло с кондензирано мляко. Декорирайте десерта с разтопен шоколад и ядки и ще бъде невъзможно да го откъснете.
Съставки
Начин на приготвяне
На охладените яйца отделете белтъците от жълтъците.
С миксер разбийте белтъците с щипка сол. Когато се появи пяна, добавете захар на порции и продължете да разбивате, докато стегне твърдо.
Купата и приставката на миксера трябва да са сухи преди започване на работа.
Застелете хартия за печене и сложете разбитите белтъци върху нея посредством сладкарски плик.
За 2–2½ часа поставете листа за печене във фурна, загрята до 100 ° C, и след това го оставете в нея, докато се охлади напълно.
Разбийте омекотеното масло за няколко минути с миксер. Добавете кондензирано мляко малко по малко.
Нарежете ядките с нож. Разтопете шоколада на водна баня.
Намажете долната страна на получените целувки с крем и поставете върху чиния в един слой, за да образувате кръгла основа. Поръсете с ядки.
Повторете слоевете няколко пъти, като всеки път леко намалявате диаметъра на тортата. Запълнете всички кухини с останалия крем.
Поръсете готовата торта с ядки, залейте с шоколад и оставете в хладилника за 2-3 часа.
Вижте още





Торта „Графски руини“
Съставки
Follow The Directions

На охладените яйца отделете белтъците от жълтъците.

С миксер разбийте белтъците с щипка сол. Когато се появи пяна, добавете захар на порции и продължете да разбивате, докато стегне твърдо.

Купата и приставката на миксера трябва да са сухи преди започване на работа.

Застелете хартия за печене и сложете разбитите белтъци върху нея посредством сладкарски плик.

За 2–2½ часа поставете листа за печене във фурна, загрята до 100 ° C, и след това го оставете в нея, докато се охлади напълно.

Разбийте омекотеното масло за няколко минути с миксер. Добавете кондензирано мляко малко по малко.

Нарежете ядките с нож. Разтопете шоколада на водна баня.

Намажете долната страна на получените целувки с крем и поставете върху чиния в един слой, за да образувате кръгла основа. Поръсете с ядки.

Повторете слоевете няколко пъти, като всеки път леко намалявате диаметъра на тортата. Запълнете всички кухини с останалия крем.

Поръсете готовата торта с ядки, залейте с шоколад и оставете в хладилника за 2-3 часа.
Коментирай