Add Recipe

Топла салата с патешки гърди

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    15 мин
  • Готвене
    10 мин
  • Порции
    2 People
  • Преглеждания
    1 322

Резенчета сочно месо, пикантен дресинг от мед и джинджифил и прясна маруля съствляват една проста, но изтънчена комбинация за истинските гастрономи.

Съставки

Начин на приготвяне

1 Стъпка

Загрейте фурната до 200 ° C.

2 Стъпка

Обелете чесъна и джинджифила, настържете на ситно и смесете със соев сос и мед. Отделете 2 супени лъжици от дресинга.

3 Стъпка

Направете кръстообразни разрези по кожата на гърдите.

4 Стъпка

Загрейте добре тигана и поставете патешките гърди с кожата надолу върху него. Пържете 4 минути до кафяво. Обърнете гърдите и пържете още 2 минути.

5 Стъпка

След това прехвърлете в тава за печене, залейте със соса, посолете и печете във фурната за 7-10 минути.

6 Стъпка

Нарежете тънко зеления лук, нарежете доматите наполовина.

7 Стъпка

Извадете сварената патица от фурната, охладете за 4-5 минути и нарежете на тънки филийки.

8 Стъпка

Комбинирайте топло месо със зеленчуци и рукола. Поставете салатата в чиния и залейте отгоре със отделения дресинг.

Вижте още

Recipe Reviews

Avarage Rating:
  • 0 / 10
Total Reviews:( 183 )

Leave a Review

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *