- март 11, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Италианска кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка15 мин
-
Готвене10 мин
-
Порции2
-
Прегледа3 900
Резенчета сочно месо, пикантен дресинг от мед и джинджифил и прясна маруля съствляват една проста, но изтънчена комбинация за истинските гастрономи.
Съставки
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 200 ° C.
Обелете чесъна и джинджифила, настържете на ситно и смесете със соев сос и мед. Отделете 2 супени лъжици от дресинга.
Направете кръстообразни разрези по кожата на гърдите.
Загрейте добре тигана и поставете патешките гърди с кожата надолу върху него. Пържете 4 минути до кафяво. Обърнете гърдите и пържете още 2 минути.
След това прехвърлете в тава за печене, залейте със соса, посолете и печете във фурната за 7-10 минути.
Нарежете тънко зеления лук, нарежете доматите наполовина.
Извадете сварената патица от фурната, охладете за 4-5 минути и нарежете на тънки филийки.
Комбинирайте топло месо със зеленчуци и рукола. Поставете салатата в чиния и залейте отгоре със отделения дресинг.
Вижте още





Топла салата с патешки гърди
Съставки
Follow The Directions

Загрейте фурната до 200 ° C.

Обелете чесъна и джинджифила, настържете на ситно и смесете със соев сос и мед. Отделете 2 супени лъжици от дресинга.

Направете кръстообразни разрези по кожата на гърдите.

Загрейте добре тигана и поставете патешките гърди с кожата надолу върху него. Пържете 4 минути до кафяво. Обърнете гърдите и пържете още 2 минути.

След това прехвърлете в тава за печене, залейте със соса, посолете и печете във фурната за 7-10 минути.

Нарежете тънко зеления лук, нарежете доматите наполовина.

Извадете сварената патица от фурната, охладете за 4-5 минути и нарежете на тънки филийки.

Комбинирайте топло месо със зеленчуци и рукола. Поставете салатата в чиния и залейте отгоре със отделения дресинг.
Коментирай