Топла салата с патешки гърди

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    15 мин
  • Готвене
    10 мин
  • Порции
    2
  • Прегледа
    4 263

Резенчета сочно месо, пикантен дресинг от мед и джинджифил и прясна маруля съствляват една проста, но изтънчена комбинация за истинските гастрономи.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Загрейте фурната до 200 ° C.

    Стъпка 2

    Обелете чесъна и джинджифила, настържете на ситно и смесете със соев сос и мед. Отделете 2 супени лъжици от дресинга.

    Стъпка 3

    Направете кръстообразни разрези по кожата на гърдите.

    Стъпка 4

    Загрейте добре тигана и поставете патешките гърди с кожата надолу върху него. Пържете 4 минути до кафяво. Обърнете гърдите и пържете още 2 минути.

    Стъпка 5

    След това прехвърлете в тава за печене, залейте със соса, посолете и печете във фурната за 7-10 минути.

    Стъпка 6

    Нарежете тънко зеления лук, нарежете доматите наполовина.

    Стъпка 7

    Извадете сварената патица от фурната, охладете за 4-5 минути и нарежете на тънки филийки.

    Стъпка 8

    Комбинирайте топло месо със зеленчуци и рукола. Поставете салатата в чиния и залейте отгоре със отделения дресинг.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *