- март 18, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Азиатска кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка30 мин
-
Готвене20 мин
-
Порции2
-
Прегледа1 483
Обикновено ястие с цяла палитра от вкусове, защото освен основните съставки, съдържа джинджифил, кориандър и къри. И ако добавите малко лимонов сок, става още по-вкусно.
Съставки
Начин на приготвяне
Нарежете ряпата и морковите на средни парчета с приблизително еднакъв размер, нарежете лука.
Загрейте олиото в тенджера и запържете лука за 4-5 минути, докато стане прозрачен и мек.
Добавете кориандър и гответе още минута.
Добавете джинджифила, ще ви трябват около супена лъжица. Добавете към лука и оставете да къкри още 50-60 секунди.
Поставете ряпата, морковите, солта и черния пипер в същата тенджера. Покрийте с вода и оставете да заври.
Оставете да къкри на среден огън за около 25 минути, докато морковите и ряпата станат достатъчно крехки.
Свалете супата от огъня и леко охладете. Отделете около 20 ml бульон, а останалата част пасирайте в блендер.
Добавете отделената част от бульона обратно в съда на части, за да постигнете желаната консистенция.
Изцедете две чаени лъжички сок от лимон, разбъркайте със супата и сервирайте веднага.
Вижте още





Супа-пюре с ряпа и моркови
Съставки
Follow The Directions

Нарежете ряпата и морковите на средни парчета с приблизително еднакъв размер, нарежете лука.

Загрейте олиото в тенджера и запържете лука за 4-5 минути, докато стане прозрачен и мек.

Добавете кориандър и гответе още минута.

Добавете джинджифила, ще ви трябват около супена лъжица. Добавете към лука и оставете да къкри още 50-60 секунди.

Поставете ряпата, морковите, солта и черния пипер в същата тенджера. Покрийте с вода и оставете да заври.

Оставете да къкри на среден огън за около 25 минути, докато морковите и ряпата станат достатъчно крехки.

Свалете супата от огъня и леко охладете. Отделете около 20 ml бульон, а останалата част пасирайте в блендер.

Добавете отделената част от бульона обратно в съда на части, за да постигнете желаната консистенция.

Изцедете две чаени лъжички сок от лимон, разбъркайте със супата и сервирайте веднага.
Коментирай