Add Recipe

Супа-пюре с ряпа и моркови

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    30 мин
  • Готвене
    20 мин
  • Порции
    2 People
  • Преглеждания
    240

Обикновено ястие с цяла палитра от вкусове, защото освен основните съставки, съдържа джинджифил, кориандър и къри. И ако добавите малко лимонов сок, става още по-вкусно.

Съставки

Начин на приготвяне

1 Стъпка

Нарежете ряпата и морковите на средни парчета с приблизително еднакъв размер, нарежете лука.

2 Стъпка

Загрейте олиото в тенджера и запържете лука за 4-5 минути, докато стане прозрачен и мек.

3 Стъпка

Добавете кориандър и гответе още минута.

4 Стъпка

Добавете джинджифила, ще ви трябват около супена лъжица. Добавете към лука и оставете да къкри още 50-60 секунди.

5 Стъпка

Поставете ряпата, морковите, солта и черния пипер в същата тенджера. Покрийте с вода и оставете да заври.

6 Стъпка

Оставете да къкри на среден огън за около 25 минути, докато морковите и ряпата станат достатъчно крехки.

7 Стъпка

Свалете супата от огъня и леко охладете. Отделете около 20 ml бульон, а останалата част пасирайте в блендер.

8 Стъпка

Добавете отделената част от бульона обратно в съда на части, за да постигнете желаната консистенция.

9 Стъпка

Изцедете две чаени лъжички сок от лимон, разбъркайте със супата и сервирайте веднага.

Вижте още

Recipe Reviews

Avarage Rating:
  • 0 / 10
Total Reviews:( 1 )
  • graliontorile

    Some truly good info , Glad I found this. „Traffic signals in New York are just rough guidelines.“ by David Letterman.

Leave a Review

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.