- февруари 17, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Национална кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка30 мин
-
Готвене30 мин
-
Порции3
-
Прегледа44 809
Никак не е трудно да си приготвите традиционното сирене по шопски у дома. Ето как:
Съставки
Начин на приготвяне
Гювечетата се намазват с масло
Донатите се белят и се режат на шайби. Лукът се реже на ситно и се разделя по развно на дъното на гювечетата.
След това се нареждат доматите
Следва печената чушка
Сиренето се реже на кубчета и се реди върху чушките като се оставя малко място в средата за яйцето.
Поръсете с подправките, оставете във фурната за 20 мин на 200 градуса без да лсагате капаците.
След 20 мин, извадете гювечетата и сложете яйцата в оформената от сиренето дупка. Поръсете с настърган кашкавал отгоре.
Върбете във фурната за още 10 мин. като сложите и капаците. Преди сервиране можете да поръсите отгоре с червен пипер.
Вижте още





Сирене по шопски
Съставки
Follow The Directions

Гювечетата се намазват с масло

Донатите се белят и се режат на шайби. Лукът се реже на ситно и се разделя по развно на дъното на гювечетата.

След това се нареждат доматите

Следва печената чушка

Сиренето се реже на кубчета и се реди върху чушките като се оставя малко място в средата за яйцето.

Поръсете с подправките, оставете във фурната за 20 мин на 200 градуса без да лсагате капаците.

След 20 мин, извадете гювечетата и сложете яйцата в оформената от сиренето дупка. Поръсете с настърган кашкавал отгоре.

Върбете във фурната за още 10 мин. като сложите и капаците. Преди сервиране можете да поръсите отгоре с червен пипер.
Коментирай