Сирене по шопски

Снимка: ragazzipizza.eu
  • Подготовка
    30 мин
  • Готвене
    30 мин
  • Порции
    3
  • Прегледа
    45 200

Никак не е трудно да си приготвите традиционното сирене по шопски у дома. Ето как:

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Гювечетата се намазват с масло

    Стъпка 2

    Донатите се белят и се режат на шайби. Лукът се реже на ситно и се разделя по развно на дъното на гювечетата.

    Стъпка 3

    След това се нареждат доматите

    Стъпка 4

    Следва печената чушка

    Стъпка 5

    Сиренето се реже на кубчета и се реди върху чушките като се оставя малко място в средата за яйцето.

    Стъпка 6

    Поръсете с подправките, оставете във фурната за 20 мин на 200 градуса без да лсагате капаците.

    Стъпка 7

    След 20 мин, извадете гювечетата и сложете яйцата в оформената от сиренето дупка. Поръсете с настърган кашкавал отгоре.

    Стъпка 8

    Върбете във фурната за още 10 мин. като сложите и капаците. Преди сервиране можете да поръсите отгоре с червен пипер.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *