Селски картофи на фурна

Снимка: Pixabay
  • Подготовка
    10
  • Готвене
    40
  • Порции
    4
  • View
    1 892

Търсите вкусно, но просто и универсално ястие? Картофите по селски са истинска находка за домакините. Хрупкави отвън и меки отвътре, тези картофи ще се харесат както на млади, така и на стари.

За такава рецепта най-често се използват млади картофи, от които кожата не се бели.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Тъй като не отстраняваме кората, е необходимо картофите да се измият старателно. За удобство използвайте четка.

    Стъпка 2

    Нарежете идеално измитите и сухи картофи на 4 равни части. Ако картофите са много големи, първо ги нарежете наполовина и след това на еднакви по големина филийки.

    Стъпка 3

    Разстелете парчетата върху лист хартия за печене, добавете сол и черен пипер, Полейте картофите добре с олио. Можете предварително да ги подправите с готова подправка Вегета: по-удобно е.

    Стъпка 4

    Поставете във фурна, загрята до 180 ° C за около 40 минути.

    Стъпка 5

    За да придадете на ястието ярък вкус и аромат, накълцайте ситно чесъна, смесете го с копър и малко растително масло. Намажете картофите с тази смес и печете, докато омекнат.

    Стъпка 6

    Сервирайте горещи картофите. Украсете с билки по желание.

    Вижте още

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *