- януари 21, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Национална кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка10
-
Готвене40
-
Порции4
-
Прегледа4 037
Търсите вкусно, но просто и универсално ястие? Картофите по селски са истинска находка за домакините. Хрупкави отвън и меки отвътре, тези картофи ще се харесат както на млади, така и на стари.
За такава рецепта най-често се използват млади картофи, от които кожата не се бели.
Съставки
Начин на приготвяне
Тъй като не отстраняваме кората, е необходимо картофите да се измият старателно. За удобство използвайте четка.
Нарежете идеално измитите и сухи картофи на 4 равни части. Ако картофите са много големи, първо ги нарежете наполовина и след това на еднакви по големина филийки.
Разстелете парчетата върху лист хартия за печене, добавете сол и черен пипер, Полейте картофите добре с олио. Можете предварително да ги подправите с готова подправка Вегета: по-удобно е.
Поставете във фурна, загрята до 180 ° C за около 40 минути.
За да придадете на ястието ярък вкус и аромат, накълцайте ситно чесъна, смесете го с копър и малко растително масло. Намажете картофите с тази смес и печете, докато омекнат.
Сервирайте горещи картофите. Украсете с билки по желание.
Вижте още





Селски картофи на фурна
Съставки
Follow The Directions

Тъй като не отстраняваме кората, е необходимо картофите да се измият старателно. За удобство използвайте четка.

Нарежете идеално измитите и сухи картофи на 4 равни части. Ако картофите са много големи, първо ги нарежете наполовина и след това на еднакви по големина филийки.

Разстелете парчетата върху лист хартия за печене, добавете сол и черен пипер, Полейте картофите добре с олио. Можете предварително да ги подправите с готова подправка Вегета: по-удобно е.

Поставете във фурна, загрята до 180 ° C за около 40 минути.

За да придадете на ястието ярък вкус и аромат, накълцайте ситно чесъна, смесете го с копър и малко растително масло. Намажете картофите с тази смес и печете, докато омекнат.

Сервирайте горещи картофите. Украсете с билки по желание.
Коментирай