Add Recipe

Свински джолан с зеленчуци в гювеч

Снимка: Фейсбук Nikolai Simov
  • Подготовка
    30 мин
  • Готвене
    120 мин
  • Порции
    5 People
  • Преглеждания
    840

Всяко ястие, сготвено в гювеч, става исключително вкусно. Така става и със свинския джолан.

Съставки

Начин на приготвяне

1 Стъпка

Месото се реже на едри парчета и се слага в гювеча.

2 Стъпка

Четири средно големи картофа, нарязани на едро се прибавят

3 Стъпка

Един голям морков на едри шайби, десет малки лукчета, необелени, само изчистени и две глави стар чесън, необелен, само почистен се добавят.

4 Стъпка

Слагат се два стръка праз нарязан на едри пръчки, дюлята, нарязана на дребни кубчета, киселата зелка, само разлистена.

5 Стъпка

Подправяме с червен пипер, черен пипер, бахар, чаша червено вино, люта чушка и олио.

6 Стъпка

Всичко се разбърква и се слага в студена фурна. Пуска се на 220 градуса и се пече 2 часа.

Вижте още

Recipe Reviews

Avarage Rating:
  • 0 / 10
Total Reviews:( 119 )

Leave a Review

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.