- януари 27, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Национална кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка30 мин
-
Готвене120 мин
-
Порции5
-
Прегледа3 148
Всяко ястие, сготвено в гювеч, става исключително вкусно. Така става и със свинския джолан.
Съставки
Начин на приготвяне
Месото се реже на едри парчета и се слага в гювеча.
Четири средно големи картофа, нарязани на едро се прибавят
Един голям морков на едри шайби, десет малки лукчета, необелени, само изчистени и две глави стар чесън, необелен, само почистен се добавят.
Слагат се два стръка праз нарязан на едри пръчки, дюлята, нарязана на дребни кубчета, киселата зелка, само разлистена.
Подправяме с червен пипер, черен пипер, бахар, чаша червено вино, люта чушка и олио.
Всичко се разбърква и се слага в студена фурна. Пуска се на 220 градуса и се пече 2 часа.
Вижте още





Свински джолан с зеленчуци в гювеч
Съставки
Follow The Directions

Месото се реже на едри парчета и се слага в гювеча.

Четири средно големи картофа, нарязани на едро се прибавят

Един голям морков на едри шайби, десет малки лукчета, необелени, само изчистени и две глави стар чесън, необелен, само почистен се добавят.

Слагат се два стръка праз нарязан на едри пръчки, дюлята, нарязана на дребни кубчета, киселата зелка, само разлистена.

Подправяме с червен пипер, черен пипер, бахар, чаша червено вино, люта чушка и олио.

Всичко се разбърква и се слага в студена фурна. Пуска се на 220 градуса и се пече 2 часа.
Коментирай