- юни 7, 2023
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна

-
Подготовка10 мин
-
Готвене10 мин
-
Порции2
-
Прегледа101
Ако си мислите, че няма как да се съчетаят скариди с ягоди, много се лъжете. Ето една уникална салата, която ще ви стане любима,
Съставки
салата от ягоди и скариди
За дресинга
Начин на приготвяне
Подгответе всички съставки. Измийте ягодите, подсушете и нарежете на половинки или на парчета. Изплакнете скаридите и ги подсушете с хартиени кърпи. Изплакнете и подсушете рукола или салата айсберг. Нарежете краставицата на тънки полукръгчета. Нарежете червения лук на тънки полукръгчета. Орехите може да се накълцат на ситно.
Пригответе дресинг за салата. В купа смесете зехтина, лимоновия сок, меда и горчицата. Сол и черен пипер по ваш вкус. Разбъркайте добре, така че всички съставки да се комбинират добре.
Запържете скаридите. Загрейте малко количество зехтин в тиган на среден огън. Овкусете скаридите със сол и черен пипер. Запържете скаридите до златисто кафяво и се сварят, около 2-3 минути от всяка страна. Прехвърлете ги в чиния и оставете да изстинат.
В голяма купа за салата или върху голяма плоска чиния наредете рукола или салата айсберг за основа.
Разпределете нарязаните ягоди, краставица и наситнения червен лук равномерно върху цялата повърхност на зеленчуците.
След като наредите ягодите, краставиците и червения лук, внимателно сложете сотираните скариди върху салатата. Разпределете ги равномерно по цялата повърхност, така че всяко парче салата да съдържа вкусни скариди.
Поръсете салатата с козе или фета сирене и орехи за допълнителна текстура и вкус.
Поръсете дресинга върху салатата преди сервиране. Разбъркайте добре, за да се покрият равномерно всички съставки с дресинга.
Сервирайте салата с ягоди и скариди веднага, за да запазите съставките свежи и сочни.
Вижте още





Салата от ягоди и скариди
Съставки
салата от ягоди и скариди
За дресинга
Follow The Directions
Подгответе всички съставки. Измийте ягодите, подсушете и нарежете на половинки или на парчета. Изплакнете скаридите и ги подсушете с хартиени кърпи. Изплакнете и подсушете рукола или салата айсберг. Нарежете краставицата на тънки полукръгчета. Нарежете червения лук на тънки полукръгчета. Орехите може да се накълцат на ситно.

Пригответе дресинг за салата. В купа смесете зехтина, лимоновия сок, меда и горчицата. Сол и черен пипер по ваш вкус. Разбъркайте добре, така че всички съставки да се комбинират добре.

Запържете скаридите. Загрейте малко количество зехтин в тиган на среден огън. Овкусете скаридите със сол и черен пипер. Запържете скаридите до златисто кафяво и се сварят, около 2-3 минути от всяка страна. Прехвърлете ги в чиния и оставете да изстинат.

В голяма купа за салата или върху голяма плоска чиния наредете рукола или салата айсберг за основа.

Разпределете нарязаните ягоди, краставица и наситнения червен лук равномерно върху цялата повърхност на зеленчуците.

След като наредите ягодите, краставиците и червения лук, внимателно сложете сотираните скариди върху салатата. Разпределете ги равномерно по цялата повърхност, така че всяко парче салата да съдържа вкусни скариди.

Поръсете салатата с козе или фета сирене и орехи за допълнителна текстура и вкус.

Поръсете дресинга върху салатата преди сервиране. Разбъркайте добре, за да се покрият равномерно всички съставки с дресинга.

Сервирайте салата с ягоди и скариди веднага, за да запазите съставките свежи и сочни.
Коментирай