Салата от рукола със сос винегрет

pixabay
  • Прегледа
    150

Руколата върви чудесно с винегретен дресинг заради пикантния си вкус. Опитайте да добавите пикантна фета, прошуто, летни горски плодове или костилкови плодове към вашата салата или заменете меда с кленов сироп, ако искате да я направите още по-здравословна.

Можете да добавите сирене, прошуто и скариди или пушена сьомга към салатата.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Загрейте фурната на 180 градуса. Подредете бадемите върху тава за печене и препечете до леко златисто, около 5 минути, като разбърквате, докато вървите. Приберете в хладилник за 5 минути.

    Стъпка 2

    Отрежете върха на лимона. Нарежете лимона на четвъртинки и отстранете всички семки. Прехвърлете в кухненски робот и смелете на едри трохи.

    Стъпка 3

    Добавете половин бадем, чесън, мед, щедра щипка сол и няколко щипки черен пипер. Разбийте, докато лимонът и бадемите се накълцат на ситно, като изстържете стените на кухненския робот, ако е необходимо.

    Стъпка 4

    Прехвърлете лимоново-бадемовата смес в съд. Добавете зехтин, затворете буркана и разклатете, за да се смеси и емулгира.

    Стъпка 5

    Поставете рукола в голяма купа за салата, полейте с половината от дресинга и разбъркайте. Добавете още дресинги, ако желаете, лъжица по лъжица, докато салатата се облича по ваш вкус. Овкусете и подправете с допълнителна сол и черен пипер, ако е необходимо. Гарнирайте с останалите препечени бадеми.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *