- март 8, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Азиатска кухня
- Трудност: Лесна

-
Прегледа706
Експериментирайте и направете тази салата с прътчета от раци. Този вариант ще се окаже не по-малко нежен, интересен и вкусен. Украсете ястието с ядливи цветя и то ще бъде в центъра на вниманието на празничната трапеза.
Съставки
Начин на приготвяне
Сварете картофите и морковите за 25-30 минути, яйцата за 10 минути. Охладете и почистете.
Отделете белтъците от жълтъците. Настържете белтъците, картофите, морковите и рачените пръчици на едро ренде, а сиренето и жълтъците на ситно ренде. Накълцайте лука. Оставете част от целия белтък и моркови за гарнитура.
Поставете две чаши на малко разстояние върху чиния за сервиране. Поставете слой картофи около тях, така че да получите цифра осем. Посолете, намажете с майонеза или покрийте с мрежа от нея.
След това наредете слоевете моркови, раци, лук, сирене и протеини. Покрийте всички съставки с майонеза.
Намажете готовата салата с майонеза, поръсете с жълтъци и охладете за 2-3 часа.
Изрежете листенцата от останалия белтък. Нарежете морковите на тънки ивици и ги навийте на руло. Използвайте морковите и протеините, за да направите цветята на салатата, а зеленият лук в стъблата.
Поставете клонки магданоз около салатата и поръсете с царевица.
Вижте още





Коментирай Отказ
Салата „Мимоза“ Салата „Мимоза“
Съставки
Follow The Directions

Сварете картофите и морковите за 25-30 минути, яйцата за 10 минути. Охладете и почистете.

Отделете белтъците от жълтъците. Настържете белтъците, картофите, морковите и рачените пръчици на едро ренде, а сиренето и жълтъците на ситно ренде. Накълцайте лука. Оставете част от целия белтък и моркови за гарнитура.

Поставете две чаши на малко разстояние върху чиния за сервиране. Поставете слой картофи около тях, така че да получите цифра осем. Посолете, намажете с майонеза или покрийте с мрежа от нея.

След това наредете слоевете моркови, раци, лук, сирене и протеини. Покрийте всички съставки с майонеза.

Намажете готовата салата с майонеза, поръсете с жълтъци и охладете за 2-3 часа.

Изрежете листенцата от останалия белтък. Нарежете морковите на тънки ивици и ги навийте на руло. Използвайте морковите и протеините, за да направите цветята на салатата, а зеленият лук в стъблата.

Поставете клонки магданоз около салатата и поръсете с царевица.

Recipe Reviews