Салата „Мимоза“ Салата „Мимоза“

Снимка: lifehacker.ru
  • View
    295

Експериментирайте и направете тази салата с прътчета от раци. Този вариант ще се окаже не по-малко нежен, интересен и вкусен. Украсете ястието с ядливи цветя и то ще бъде в центъра на вниманието на празничната трапеза.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Сварете картофите и морковите за 25-30 минути, яйцата за 10 минути. Охладете и почистете.

    Стъпка 2

    Отделете белтъците от жълтъците. Настържете белтъците, картофите, морковите и рачените пръчици на едро ренде, а сиренето и жълтъците на ситно ренде. Накълцайте лука. Оставете част от целия белтък и моркови за гарнитура.

    Стъпка 3

    Поставете две чаши на малко разстояние върху чиния за сервиране. Поставете слой картофи около тях, така че да получите цифра осем. Посолете, намажете с майонеза или покрийте с мрежа от нея.

    Стъпка 4

    След това наредете слоевете моркови, раци, лук, сирене и протеини. Покрийте всички съставки с майонеза.

    Стъпка 5

    Намажете готовата салата с майонеза, поръсете с жълтъци и охладете за 2-3 часа.

    Стъпка 6

    Изрежете листенцата от останалия белтък. Нарежете морковите на тънки ивици и ги навийте на руло. Използвайте морковите и протеините, за да направите цветята на салатата, а зеленият лук в стъблата.

    Стъпка 7

    Поставете клонки магданоз около салатата и поръсете с царевица.

    Стъпка 8

    Вижте още

    Recipe Reviews

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *