Салата „Букет от зюмбюли“

Снимка: lifehacker.ru
  • Прегледа
    1 096

Акцентът в тази многослойна салата с пиле и гъби са ярките цветове. Те се нуждаят само от яйчен белтък и червено зеле. И никакви багрила!

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Сварете картофите и морковите за 25-30 минути, яйцата за 10 минути. Охладете и почистете.

    Стъпка 2

    Отделете белтъците от жълтъците. Поставете един протеин в хладилника. Останалите белтъци, зеленчуци и сирене настържете отделно на едро ренде, а жълтъците на ситно ренде. Оставете малко моркови за украса.

    Стъпка 3

    Нарежете пилето и гъбите на ситно.

    Стъпка 4

    В купа за салата сложете слоеве картофи, пиле, гъби, моркови, сирене, обикновени протеини. Намажете всеки слой с майонеза или покрийте с мрежа от него. Отгоре се поръсва с жълтъци. Добавете малко сол към зеленчуковите и протеиновите слоеве. пет. Оставете събраната салата в хладилник за 2-3 часа.

    Стъпка 5

    15–20 минути, преди да вземете салатата, нарежете зелето в блендер, изцедете сока от получената маса и разбъркайте с вода.

    Стъпка 6

    Настържете на едро останалия белтък и залейте със зелев сок. Оставете го да действа 10 минути. След това отцедете в гевгир за 5 минути.

    Стъпка 7

    Използвайки цветния протеин, подредете три зюмбюла върху салатата. Нарежете перата на лука по дължина на половинки и направете стъбла и листа от тях. Оформете панделка от морковите в долната част на букета.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *