- януари 15, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Национална кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка10
-
Готвене60 мин
-
Прегледа797
Още една класическа рецепта в раздел ястия с месо. Пълнениете чушки са любими на повечето българи и определено има огромно разнообразие по отношение на начина им на приготвяне в разичните части на страната. Ето ви една традиционна рецепта, която вие можете и да промените.
Съставки
Начин на приготвяне
Лукът , чесънът , морковът се нарязват на ситно и се запържват в олиото.
Щом поомекнат, се добавя и каймата и се задушава, докато стане на трохи. Добавят се и настърганите домати и оризът и се готви, докато се получи еднородна смес и течността на доматите се редуцира.
Овкусява се с чубрицата, черен и червен пипер. Прибавят се и кубчетата зеленчуков бульон, разтворени в горещата вода. Накрая се прибавя ситно нарязания магданоз.
С получената смес се пълнят измитите и почистени чушки. Поставят се в тава, заливат се с чаена чаша вода и се пекат 45 минути на 180 градуса.
Приготвя се сосът като се разтопява маслото и към него се добавя брашното), като се бърка динамично до получаване на еднородна смес. Към нея се прибавя прясното мляко на тънка струйка при непрекъснато бъркане и сосът се държи на котлона, докато се сгъсти. Овкусява се със сол.
Готовите чушки се заливат със соса.
Вижте още





Пълнени чушки с кайма, полети със сос
Съставки
Follow The Directions

Лукът , чесънът , морковът се нарязват на ситно и се запържват в олиото.

Щом поомекнат, се добавя и каймата и се задушава, докато стане на трохи. Добавят се и настърганите домати и оризът и се готви, докато се получи еднородна смес и течността на доматите се редуцира.

Овкусява се с чубрицата, черен и червен пипер. Прибавят се и кубчетата зеленчуков бульон, разтворени в горещата вода. Накрая се прибавя ситно нарязания магданоз.

С получената смес се пълнят измитите и почистени чушки. Поставят се в тава, заливат се с чаена чаша вода и се пекат 45 минути на 180 градуса.

Приготвя се сосът като се разтопява маслото и към него се добавя брашното), като се бърка динамично до получаване на еднородна смес. Към нея се прибавя прясното мляко на тънка струйка при непрекъснато бъркане и сосът се държи на котлона, докато се сгъсти. Овкусява се със сол.

Готовите чушки се заливат със соса.
Коментирай