Пълнени чушки с кайма, полети със сос

Снимка: Бонапети
  • Подготовка
    10
  • Готвене
    60 мин
  • View
    368

Още една класическа рецепта в раздел ястия с месо. Пълнениете чушки са любими на повечето българи и определено има огромно разнообразие по отношение на начина им на приготвяне в разичните части на страната. Ето ви една традиционна рецепта, която вие можете и да промените.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Лукът , чесънът , морковът се нарязват на ситно и се запържват в олиото.

    Стъпка 2

    Щом поомекнат, се добавя и каймата и се задушава, докато стане на трохи. Добавят се и настърганите домати и оризът и се готви, докато се получи еднородна смес и течността на доматите се редуцира.

    Стъпка 3

    Овкусява се с чубрицата, черен и червен пипер. Прибавят се и кубчетата зеленчуков бульон, разтворени в горещата вода. Накрая се прибавя ситно нарязания магданоз.

    Стъпка 4

    С получената смес се пълнят измитите и почистени чушки. Поставят се в тава, заливат се с чаена чаша вода и се пекат 45 минути на 180 градуса.

    Стъпка 5

    Приготвя се сосът като се разтопява маслото и към него се добавя брашното), като се бърка динамично до получаване на еднородна смес. Към нея се прибавя прясното мляко на тънка струйка при непрекъснато бъркане и сосът се държи на котлона, докато се сгъсти. Овкусява се със сол.

    Стъпка 6

    Готовите чушки се заливат със соса.

    Вижте още

    Recipe Reviews

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *