Add Recipe

Пръстени от калмари в бирено тесто

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    40 мин
  • Готвене
    30 мин
  • Порции
    2 People
  • Преглеждания
    91

Под хрупкава кафява кора – меки, нежни морски дарове, мариновани в лимонов сок. Предястието е идеално допълнено от ароматизиран майонезен сос с чесън и билки.

Съставки

Начин на приготвяне

1 Стъпка

Изплакнете калмарите под течаща вода, подсушете с хартиени кърпи и нарежете на пръстени. Поставете в купа. Най-удобно е да се използват калмари, които вече са обелени или нарязани на пръстени.

2 Стъпка

Изсипете лимонов сок върху калмарите, добавете накълцан чесън, сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете в хладилника за 30 минути.

3 Стъпка

Комбинирайте половината брашно с масло, сол и черен пипер. Изсипете студената бира постепенно и разбърквайте непрекъснато, за да избегнете бучки. Охладете тестото за 30 минути.

4 Стъпка

В блендер разбийте майонезата, лимоновия сок и чесъна. Прехвърлете в купа, добавете сол, черен пипер и накълцан босилек. Охладете в хладилника, докато готвите пръстените.

5 Стъпка

В дълбок тиган загрейте маслото на умерен огън. Маслото трябва да бъде около 4-5 см. в съда

6 Стъпка

Потопете пръстените калмари първо в останалото брашно и изтръскайте излишното. Потопете пръстените един по един в тестото и след това ги поставете в тигана. Пържете до златисто кафяво за около 2 минути. Гответе няколко пръстена наведнъж, така че да са на един слой в тигана.

7 Стъпка

Поставете готовите пръстени калмари върху хартиени салфетки, за да премахнете излишната мазнина.

Вижте още

Leave a Review

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.