- февруари 24, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Италианска кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка40 мин
-
Готвене30 мин
-
Порции2
-
Прегледа682
Под хрупкава кафява кора – меки, нежни морски дарове, мариновани в лимонов сок. Предястието е идеално допълнено от ароматизиран майонезен сос с чесън и билки.
Съставки
Начин на приготвяне
Изплакнете калмарите под течаща вода, подсушете с хартиени кърпи и нарежете на пръстени. Поставете в купа. Най-удобно е да се използват калмари, които вече са обелени или нарязани на пръстени.
Изсипете лимонов сок върху калмарите, добавете накълцан чесън, сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете в хладилника за 30 минути.
Комбинирайте половината брашно с масло, сол и черен пипер. Изсипете студената бира постепенно и разбърквайте непрекъснато, за да избегнете бучки. Охладете тестото за 30 минути.
В блендер разбийте майонезата, лимоновия сок и чесъна. Прехвърлете в купа, добавете сол, черен пипер и накълцан босилек. Охладете в хладилника, докато готвите пръстените.
В дълбок тиган загрейте маслото на умерен огън. Маслото трябва да бъде около 4-5 см. в съда
Потопете пръстените калмари първо в останалото брашно и изтръскайте излишното. Потопете пръстените един по един в тестото и след това ги поставете в тигана. Пържете до златисто кафяво за около 2 минути. Гответе няколко пръстена наведнъж, така че да са на един слой в тигана.
Поставете готовите пръстени калмари върху хартиени салфетки, за да премахнете излишната мазнина.
Вижте още





Пръстени от калмари в бирено тесто
Съставки
Follow The Directions

Изплакнете калмарите под течаща вода, подсушете с хартиени кърпи и нарежете на пръстени. Поставете в купа. Най-удобно е да се използват калмари, които вече са обелени или нарязани на пръстени.

Изсипете лимонов сок върху калмарите, добавете накълцан чесън, сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете в хладилника за 30 минути.

Комбинирайте половината брашно с масло, сол и черен пипер. Изсипете студената бира постепенно и разбърквайте непрекъснато, за да избегнете бучки. Охладете тестото за 30 минути.

В блендер разбийте майонезата, лимоновия сок и чесъна. Прехвърлете в купа, добавете сол, черен пипер и накълцан босилек. Охладете в хладилника, докато готвите пръстените.

В дълбок тиган загрейте маслото на умерен огън. Маслото трябва да бъде около 4-5 см. в съда

Потопете пръстените калмари първо в останалото брашно и изтръскайте излишното. Потопете пръстените един по един в тестото и след това ги поставете в тигана. Пържете до златисто кафяво за около 2 минути. Гответе няколко пръстена наведнъж, така че да са на един слой в тигана.

Поставете готовите пръстени калмари върху хартиени салфетки, за да премахнете излишната мазнина.
Коментирай