Пръстени от калмари в бирено тесто

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    40 мин
  • Готвене
    30 мин
  • Порции
    2
  • Прегледа
    1 017

Под хрупкава кафява кора – меки, нежни морски дарове, мариновани в лимонов сок. Предястието е идеално допълнено от ароматизиран майонезен сос с чесън и билки.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Изплакнете калмарите под течаща вода, подсушете с хартиени кърпи и нарежете на пръстени. Поставете в купа. Най-удобно е да се използват калмари, които вече са обелени или нарязани на пръстени.

    Стъпка 2

    Изсипете лимонов сок върху калмарите, добавете накълцан чесън, сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете в хладилника за 30 минути.

    Стъпка 3

    Комбинирайте половината брашно с масло, сол и черен пипер. Изсипете студената бира постепенно и разбърквайте непрекъснато, за да избегнете бучки. Охладете тестото за 30 минути.

    Стъпка 4

    В блендер разбийте майонезата, лимоновия сок и чесъна. Прехвърлете в купа, добавете сол, черен пипер и накълцан босилек. Охладете в хладилника, докато готвите пръстените.

    Стъпка 5

    В дълбок тиган загрейте маслото на умерен огън. Маслото трябва да бъде около 4-5 см. в съда

    Стъпка 6

    Потопете пръстените калмари първо в останалото брашно и изтръскайте излишното. Потопете пръстените един по един в тестото и след това ги поставете в тигана. Пържете до златисто кафяво за около 2 минути. Гответе няколко пръстена наведнъж, така че да са на един слой в тигана.

    Стъпка 7

    Поставете готовите пръстени калмари върху хартиени салфетки, за да премахнете излишната мазнина.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *