Постни кюфтета от червена леща

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    20 мин
  • Готвене
    40 мин
  • Порции
    2
  • View
    24 506

Деликатни, питателни, червени котлети от пюре от леща и пържени зеленчуци ще допълнят идеално постните гарнитури и салати.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Изплакнете лещата, сложете я в тенджера и залейте с вода. Варете 15–20 минути след като оставите да къкри, докато лещата омекне.

    Стъпка 2

    Междувременно нарязваме лука на ситно. Настържете морковите. Запържете зеленчуците със супена лъжица масло, докато омекнат.

    Стъпка 3

    Ако в тенджерата с леща има вода, отцедете я. Пасирайте лещата с блендер

    Стъпка 4

    Добавете грис, сол, черен пипер и любимите си подправки към пюрето. Разбъркайте. Сложете в тигана и охладете каймата.

    Стъпка 5

    Оформете каймата на кщфтета, като ги поръвите с галета.

    Стъпка 6

    Загрейте добре тигана с масло. Запържете кюфтетата до златисто кафяво от двете страни.

    Вижте още

    Recipe Reviews