- март 18, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Азиатска кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка20 мин
-
Готвене40 мин
-
Порции2
-
Прегледа26 840
Деликатни, питателни, червени котлети от пюре от леща и пържени зеленчуци ще допълнят идеално постните гарнитури и салати.
Съставки
Начин на приготвяне
Изплакнете лещата, сложете я в тенджера и залейте с вода. Варете 15–20 минути след като оставите да къкри, докато лещата омекне.
Междувременно нарязваме лука на ситно. Настържете морковите. Запържете зеленчуците със супена лъжица масло, докато омекнат.
Ако в тенджерата с леща има вода, отцедете я. Пасирайте лещата с блендер
Добавете грис, сол, черен пипер и любимите си подправки към пюрето. Разбъркайте. Сложете в тигана и охладете каймата.
Оформете каймата на кщфтета, като ги поръвите с галета.
Загрейте добре тигана с масло. Запържете кюфтетата до златисто кафяво от двете страни.
Вижте още





Постни кюфтета от червена леща
Съставки
Follow The Directions

Изплакнете лещата, сложете я в тенджера и залейте с вода. Варете 15–20 минути след като оставите да къкри, докато лещата омекне.

Междувременно нарязваме лука на ситно. Настържете морковите. Запържете зеленчуците със супена лъжица масло, докато омекнат.

Ако в тенджерата с леща има вода, отцедете я. Пасирайте лещата с блендер

Добавете грис, сол, черен пипер и любимите си подправки към пюрето. Разбъркайте. Сложете в тигана и охладете каймата.

Оформете каймата на кщфтета, като ги поръвите с галета.

Загрейте добре тигана с масло. Запържете кюфтетата до златисто кафяво от двете страни.
Коментирай