- юли 5, 2023
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна

-
Подготовка10 мин
-
Готвене10 мин
-
Прегледа1 045
Рецептата е обилно, питателно ястие, което се приготвя бързо и лесно.
Парчета пилешко месо се овалват в брашно, запържват се и след това се задушават с чесън в мед и соев сос. В резултат на това получаваме филе със солено-сладък вкус в глазурата.
Съставки
Начин на приготвяне
Измийте пилешкото филе и го подсушете. Нарежете на ситно.
Прехвърлете ги в купа. Сол пипер. Всяко парче оваляйте в брашно.
Изсипете растително масло в предварително загрят тиган и запържете парчетата филе на силен огън до златисто кафяво. Добавете чесън, настърган на ситно ренде, масло. Запържете при непрекъснато бъркане за три минути. Добавете соев сос, оцет и мед. Оставете да къкри, като разбърквате, за три минути, така че парчетата филета да се покрият с глазура. Сложете върху чиния, поръсете със сусам.
Вижте още





Пилешко филе с чесън в мед и соев сос: рецепта в ориенталски стил
Съставки
Follow The Directions

Измийте пилешкото филе и го подсушете. Нарежете на ситно.

Прехвърлете ги в купа. Сол пипер. Всяко парче оваляйте в брашно.

Изсипете растително масло в предварително загрят тиган и запържете парчетата филе на силен огън до златисто кафяво. Добавете чесън, настърган на ситно ренде, масло. Запържете при непрекъснато бъркане за три минути. Добавете соев сос, оцет и мед. Оставете да къкри, като разбърквате, за три минути, така че парчетата филета да се покрият с глазура. Сложете върху чиния, поръсете със сусам.
Коментирай