Пилешко филе с чесън в мед и соев сос: рецепта в ориенталски стил

Pixabay
  • Подготовка
    10 мин
  • Готвене
    10 мин
  • Прегледа
    1 193

Рецептата е обилно, питателно ястие, което се приготвя бързо и лесно.

Парчета пилешко месо се овалват в брашно, запържват се и след това се задушават с чесън в мед и соев сос. В резултат на това получаваме филе със солено-сладък вкус в глазурата.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Измийте пилешкото филе и го подсушете. Нарежете на ситно.

    Стъпка 2

    Прехвърлете ги в купа. Сол пипер. Всяко парче оваляйте в брашно.

    Стъпка 3

    Изсипете растително масло в предварително загрят тиган и запържете парчетата филе на силен огън до златисто кафяво. Добавете чесън, настърган на ситно ренде, масло. Запържете при непрекъснато бъркане за три минути. Добавете соев сос, оцет и мед. Оставете да къкри, като разбърквате, за три минути, така че парчетата филета да се покрият с глазура. Сложете върху чиния, поръсете със сусам.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *