- януари 15, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Национална кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка20
-
Порции4
-
Прегледа1 016
Есента и зимата са най-подходящия сезон за приготвяне на този специалитет, тъй като тогава ябълките са в изобилие.
Съставки
Начин на приготвяне
Стъпка 1
Изрязват се капачетата на ябълките и се почистват от семките.
Стъпка 2
В дупките се слагат мед и счукани орехи. Затварят се с капачетата и се пекат на фурна в тава, поръсени със захар.
Стъпка 3
Сервират се в чинии, залети със соса, образувал се при печенето, поръсен със счукани орехови ядки
Вижте още





Печени ябълки
Съставки
Follow The Directions
Стъпка 1

Изрязват се капачетата на ябълките и се почистват от семките.
Стъпка 2

В дупките се слагат мед и счукани орехи. Затварят се с капачетата и се пекат на фурна в тава, поръсени със захар.
Стъпка 3

Сервират се в чинии, залети със соса, образувал се при печенето, поръсен със счукани орехови ядки
Коментирай