- януари 7, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Национална кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка10
-
Готвене15
-
Порции2
-
Прегледа1 217
Разядките, особено с чесън, са предпочитани в нашата кухня. Рядко има българско семейство, което сяда на масата без салата или разядка. Патладажнената разядка с чесън е любима на мнозина, но се оказа, че не всеки знае как да я приготви. Тя е подходяща за всеки сезон и повод.
Съставки
Начин на приготвяне
Печем патладжана във фурната, като преди това го дупчим с вилица. След изпичане го обелваме и го оставяме да се отцеди.
Обелваме чесъна и го смачкваме с пресата.
Филийките хляб се наскисват и отцеждат, като предварително сме махнали корите
Намачкваме патлаждана с помощта на вилица или прекарваме в блендер.
Към него се добавят останалите съставки, без смлените орехи, и се разбъркват много добре.
Аранжираме в чиния, като отгоре поръсваме с орехи.
Вижте още





Патладжанена разядка с чесън
Съставки
Follow The Directions

Печем патладжана във фурната, като преди това го дупчим с вилица. След изпичане го обелваме и го оставяме да се отцеди.

Обелваме чесъна и го смачкваме с пресата.

Филийките хляб се наскисват и отцеждат, като предварително сме махнали корите

Намачкваме патлаждана с помощта на вилица или прекарваме в блендер.

Към него се добавят останалите съставки, без смлените орехи, и се разбъркват много добре.

Аранжираме в чиния, като отгоре поръсваме с орехи.
Коментирай