- септември 28, 2023
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5

-
Прегледа465
Принц Уилям от Уелс рядко стои до печката. Но има едно ястие, което понякога приготвя.
Най-големият син на Кейт и Уилям, принц Джордж, обожава спагети карбонара . А баща му принц Уилям прави паста Болонезе. Открихме рецепта, споделена от бъдещия крал.
Съставки
Начин на приготвяне
За да направите соса, загрейте зехтина и маслото в голяма тенджера и запържете лука на умерен огън, докато омекне, след това добавете морковите и целината и гответе за няколко минути, като разбърквате.
Натрошете каймата с вилица и я добавете в тигана, разбъркайте. Гответе, докато месото спре да порозовява, но не го оставяйте да покафенее. Налейте виното и продължете да готвите, докато се изпари. След това намалете котлона, добавете млякото и индийското орехче и гответе на умерен огън, докато млякото се изпари. Добавете доматите и пасирайте, след което подправете на вкус със сол и черен пипер. Оставете да къкри много, много внимателно, без капак, около три часа, като разбърквате от време на време.
Когато сосът е готов, сложете голяма тенджера с вода да заври и добавете чаена лъжичка сол. Добавете спагетите към водата, разбъркайте добре с дървена лъжица и гответе според инструкциите на опаковката. Отцедете водата. Разпределете пастата в четири купички и добавете лют сос към всяка порция. Поръсете с магданоз и сервирайте с пармезан.
Вижте още





Паста „Болонезе“: рецепта от принц Уилям
Съставки
Follow The Directions

За да направите соса, загрейте зехтина и маслото в голяма тенджера и запържете лука на умерен огън, докато омекне, след това добавете морковите и целината и гответе за няколко минути, като разбърквате.

Натрошете каймата с вилица и я добавете в тигана, разбъркайте. Гответе, докато месото спре да порозовява, но не го оставяйте да покафенее. Налейте виното и продължете да готвите, докато се изпари. След това намалете котлона, добавете млякото и индийското орехче и гответе на умерен огън, докато млякото се изпари. Добавете доматите и пасирайте, след което подправете на вкус със сол и черен пипер. Оставете да къкри много, много внимателно, без капак, около три часа, като разбърквате от време на време.

Когато сосът е готов, сложете голяма тенджера с вода да заври и добавете чаена лъжичка сол. Добавете спагетите към водата, разбъркайте добре с дървена лъжица и гответе според инструкциите на опаковката. Отцедете водата. Разпределете пастата в четири купички и добавете лют сос към всяка порция. Поръсете с магданоз и сервирайте с пармезан.
Коментирай