- август 15, 2023
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5

-
Прегледа43
Панакота е десерт с италиански произход. Основните съставки са мляко и сметана, които се затоплят със захарта и ароматите до завиране, след това се изливат към желатина за сгъстяване. Следва охлаждане.
Десертът е много подходящ за летните горещини.
Съставки
Панакота "Манго-маракуя"
Начин на приготвяне
Накиснете желатина в млякото.
Сметаната, млякото и захарта се загряват в тенджера (докато захарта се разтвори). След това загрейте желатина в микровълновата фурна за 10 секунди, изсипете желатина в кремообразната смес, разбъркайте всичко и изсипете в чаши (може да добавите тук чиа, ако желаете).
Веднага след като нашата смес се изсипе в чаши, поставяме десерта в хладилника за няколко часа, за да се втвърди, слагаме пюре от манго или маракуя върху готовата панакота.
Вижте още





Панакота „Манго-маракуя“
Съставки
Панакота "Манго-маракуя"
Follow The Directions

Накиснете желатина в млякото.

Сметаната, млякото и захарта се загряват в тенджера (докато захарта се разтвори). След това загрейте желатина в микровълновата фурна за 10 секунди, изсипете желатина в кремообразната смес, разбъркайте всичко и изсипете в чаши (може да добавите тук чиа, ако желаете).

Веднага след като нашата смес се изсипе в чаши, поставяме десерта в хладилника за няколко часа, за да се втвърди, слагаме пюре от манго или маракуя върху готовата панакота.

Коментирай