Панакота „Манго-маракуя“

Pixabay
  • Прегледа
    166

Панакота е десерт с италиански произход. Основните съставки са мляко и сметана, които се затоплят със захарта и ароматите до завиране, след това се изливат към желатина за сгъстяване.  Следва охлаждане.

Десертът е много подходящ за летните горещини.

Съставки

Панакота "Манго-маракуя"

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Накиснете желатина в млякото.

    Стъпка 2

    Сметаната, млякото и захарта се загряват в тенджера (докато захарта се разтвори). След това загрейте желатина в микровълновата фурна за 10 секунди, изсипете желатина в кремообразната смес, разбъркайте всичко и изсипете в чаши (може да добавите тук чиа, ако желаете).

    Стъпка 3

    Веднага след като нашата смес се изсипе в чаши, поставяме десерта в хладилника за няколко часа, за да се втвърди, слагаме пюре от манго или маракуя върху готовата панакота.

    Стъпка 4

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *