Оригинално турско реване

Снимка: haskovo.net
  • Подготовка
    20
  • Готвене
    35
  • Порции
    6
  • Прегледа
    2 885

Уникален сладкиш, който се приготвя лесно и се яде с удоволствие.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Първо пригответе сиропа, за да има време да се охлади.Кипнете водата и захарта. Варете сиропа 5 минути на умерен огън, прибавете лимона, нарязан на филии и варете още 3 минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади.

    Стъпка 2

    Разбийте яйцата със захарта добре. Добавете киселото мляко, в което сте угасили содата бикарбонат.

    Стъпка 3

    При непрекъснато разбъркване прибавете олито. Постепенно се прибавят гриса, брашното, което сте пресяли с бакпулвера и настърганата лимонова кора.

    Стъпка 4

    Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

    Стъпка 5

    Сладкишът се вади от фурната и още докато е горещ, се залива с охладения захарен сироп.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *