Add Recipe

Оригинално турско реване

Снимка: haskovo.net
  • Подготовка
    20
  • Готвене
    35
  • Порции
    6 People
  • Преглеждания
    723

Уникален сладкиш, който се приготвя лесно и се яде с удоволствие.

Съставки

Начин на приготвяне

1 Стъпка

Първо пригответе сиропа, за да има време да се охлади.Кипнете водата и захарта. Варете сиропа 5 минути на умерен огън, прибавете лимона, нарязан на филии и варете още 3 минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади.

2 Стъпка

Разбийте яйцата със захарта добре. Добавете киселото мляко, в което сте угасили содата бикарбонат.

3 Стъпка

При непрекъснато разбъркване прибавете олито. Постепенно се прибавят гриса, брашното, което сте пресяли с бакпулвера и настърганата лимонова кора.

4 Стъпка

Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

5 Стъпка

Сладкишът се вади от фурната и още докато е горещ, се залива с охладения захарен сироп.

Вижте още

Leave a Review

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.