- януари 20, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Балканска кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка20
-
Готвене35
-
Порции6
-
Прегледа2 405
Уникален сладкиш, който се приготвя лесно и се яде с удоволствие.
Съставки
Начин на приготвяне
Първо пригответе сиропа, за да има време да се охлади.Кипнете водата и захарта. Варете сиропа 5 минути на умерен огън, прибавете лимона, нарязан на филии и варете още 3 минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади.
Разбийте яйцата със захарта добре. Добавете киселото мляко, в което сте угасили содата бикарбонат.
При непрекъснато разбъркване прибавете олито. Постепенно се прибавят гриса, брашното, което сте пресяли с бакпулвера и настърганата лимонова кора.
Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.
Сладкишът се вади от фурната и още докато е горещ, се залива с охладения захарен сироп.
Вижте още





Оригинално турско реване
Съставки
Follow The Directions

Първо пригответе сиропа, за да има време да се охлади.Кипнете водата и захарта. Варете сиропа 5 минути на умерен огън, прибавете лимона, нарязан на филии и варете още 3 минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади.

Разбийте яйцата със захарта добре. Добавете киселото мляко, в което сте угасили содата бикарбонат.

При непрекъснато разбъркване прибавете олито. Постепенно се прибавят гриса, брашното, което сте пресяли с бакпулвера и настърганата лимонова кора.

Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Сладкишът се вади от фурната и още докато е горещ, се залива с охладения захарен сироп.
Коментирай