- януари 6, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна

-
Подготовка20 мин
-
Готвене60 мин
-
Порции6
-
Прегледа6 173
Ако сте фен на сладкишите и не можете да устоите на тортите, то тази рецепта ще ви вдъхнови да опитате нещо различно. Вниманието ми привлече една кралска орехова торта без брашно. Тя е изключително вкусна и се топи в устата, с нея можете да изненадате семейството. Приготвя се бързо и лесно.
Съставки
Начин на приготвяне
Жълтъците се отделят от белтъците.
Белтъците се разбиват до гъст сняг със захарта.
Пресява се нишестето в разбитата маса и отново се разбърква хубаво
Изсипват се предварително натрошените орехи и се бърка старателно.
Разстелете белтъчната смес върху тавичка, покрита с хартия за печене, и разпределете равномерно. Тавата е добре да е правоъгълна. Пече се 25 мин, при 180 градуса
Разделете готовия блат на 3 части. От хартията се отделя с помощта на шпатула докато е горещ.
Смеват се жълтъците с пудрата захар.
Добавя се мляко към яйчената смес и се разбърква.
Варете получената маса на слаб огън до сгъстяване, след което охладете за около 10 мин.
Добавя се маслото (предварително размекнато) към охладената смес и се разбива.
Към крема се добавя какаото.
Добавете рома и отново разбъркайте. Охладете крема.
Слепете блатовете с крем, а с остатъка намажете отгоре и отстрани. Поръсете с натрошени орехи и оставете в хладилника.
Вижте още





Орехова торта без брашно
Съставки
Follow The Directions

Жълтъците се отделят от белтъците.

Белтъците се разбиват до гъст сняг със захарта.

Пресява се нишестето в разбитата маса и отново се разбърква хубаво

Изсипват се предварително натрошените орехи и се бърка старателно.

Разстелете белтъчната смес върху тавичка, покрита с хартия за печене, и разпределете равномерно. Тавата е добре да е правоъгълна. Пече се 25 мин, при 180 градуса

Разделете готовия блат на 3 части. От хартията се отделя с помощта на шпатула докато е горещ.

Смеват се жълтъците с пудрата захар.

Добавя се мляко към яйчената смес и се разбърква.

Варете получената маса на слаб огън до сгъстяване, след което охладете за около 10 мин.

Добавя се маслото (предварително размекнато) към охладената смес и се разбива.

Към крема се добавя какаото.

Добавете рома и отново разбъркайте. Охладете крема.

Слепете блатовете с крем, а с остатъка намажете отгоре и отстрани. Поръсете с натрошени орехи и оставете в хладилника.
Коментирай