- февруари 28, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна

-
Подготовка40 мин
-
Готвене40 мин
-
Порции4
-
Прегледа1 086
Традиционни австрийски сладки, приготвени от крехко тесто с ярък плодов пълнеж в центъра. Такъв десерт може да бъде поднесен като подарък за Свети Валентин или друг празник.
Съставки
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 160 ° C и постелете хартия за печене.
Разбийте пудрата захар с миксер с омекотено масло докато стане пухкаво.
Добавете жълтък и екстракт от ванилия, разбийте отново. Добавете брашно и сол и замесете в меко тесто.
Разделете тестото на две равни части, увийте ги в найлоново фолио и охладете за 20-30 минути.
Разточете и двете парчета тесто на тънки филийки и изрежете от тях равни кръгове. Направете дупки във формата на сърце в половината от заготовките.
Поставете бисквитките върху лист за печене и печете в предварително загрята фурна за 10-12 минути до златисто кафяво. Охладете готовите бисквитки върху решетка. Изпечете и изрязаните парчета във формата на сърце.
Разпределете сладкото върху целите бисквитки, поставете парчетата отгоре и натиснете леко.
Вижте още





Обикновени бисквити със сладко
Съставки
Follow The Directions

Загрейте фурната до 160 ° C и постелете хартия за печене.

Разбийте пудрата захар с миксер с омекотено масло докато стане пухкаво.

Добавете жълтък и екстракт от ванилия, разбийте отново. Добавете брашно и сол и замесете в меко тесто.

Разделете тестото на две равни части, увийте ги в найлоново фолио и охладете за 20-30 минути.

Разточете и двете парчета тесто на тънки филийки и изрежете от тях равни кръгове. Направете дупки във формата на сърце в половината от заготовките.

Поставете бисквитките върху лист за печене и печете в предварително загрята фурна за 10-12 минути до златисто кафяво. Охладете готовите бисквитки върху решетка. Изпечете и изрязаните парчета във формата на сърце.

Разпределете сладкото върху целите бисквитки, поставете парчетата отгоре и натиснете леко.
Коментирай