- март 11, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Европейска кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка15 мин
-
Готвене25 мин
-
Порции2
-
Прегледа780
Обикновените варени картофи в това ястие се накисват с пикантен горчичен дресинг и се превръщат в истински деликатес.
Съставки
Начин на приготвяне
Измийте добре картофите, нарежете на дебели филийки и сварете в подсолена вода до омекване в рамките на 10-15 минути.
Отцедете картофите и ги прехвърлете в голяма купа.
Нарежете бекона на кубчета. Пържете в сух тиган до хрупкаво кафяво, което отнема 6-8 минути.
Прехвърлете бекона на хартия. Оставете 2 супени лъжици от разтопената мазнина в тигана.
Обелете червения лук, нарежете на полу пръстени и поставете в тиган с мазнина, пържете 1-2 минути.
Към лука налейте ябълков оцет, вода и зехтин, добавете дижонска горчица и захар.
Подправете със сол и черен пипер на вкус, оставете да заври и веднага свалете от огъня.
Изсипете соса върху топлите картофи, добавете бекона и нарязания зелен лук и разбъркайте добре.
Вижте още





Немска топла салата с картофи
Съставки
Follow The Directions

Измийте добре картофите, нарежете на дебели филийки и сварете в подсолена вода до омекване в рамките на 10-15 минути.

Отцедете картофите и ги прехвърлете в голяма купа.

Нарежете бекона на кубчета. Пържете в сух тиган до хрупкаво кафяво, което отнема 6-8 минути.

Прехвърлете бекона на хартия. Оставете 2 супени лъжици от разтопената мазнина в тигана.

Обелете червения лук, нарежете на полу пръстени и поставете в тиган с мазнина, пържете 1-2 минути.

Към лука налейте ябълков оцет, вода и зехтин, добавете дижонска горчица и захар.

Подправете със сол и черен пипер на вкус, оставете да заври и веднага свалете от огъня.

Изсипете соса върху топлите картофи, добавете бекона и нарязания зелен лук и разбъркайте добре.
Коментирай