Немска топла салата с картофи

Снимка: lifehacker.ru
  • Подготовка
    15 мин
  • Готвене
    25 мин
  • Порции
    2
  • View
    354

Обикновените варени картофи в това ястие се накисват с пикантен горчичен дресинг и се превръщат в истински деликатес.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Измийте добре картофите, нарежете на дебели филийки и сварете в подсолена вода до омекване в рамките на 10-15 минути.

    Стъпка 2

    Отцедете картофите и ги прехвърлете в голяма купа.

    Стъпка 3

    Нарежете бекона на кубчета. Пържете в сух тиган до хрупкаво кафяво, което отнема 6-8 минути.

    Стъпка 4

    Прехвърлете бекона на хартия. Оставете 2 супени лъжици от разтопената мазнина в тигана.

    Стъпка 5

    Обелете червения лук, нарежете на полу пръстени и поставете в тиган с мазнина, пържете 1-2 минути.

    Стъпка 6

    Към лука налейте ябълков оцет, вода и зехтин, добавете дижонска горчица и захар.

    Стъпка 7

    Подправете със сол и черен пипер на вкус, оставете да заври и веднага свалете от огъня.

    Стъпка 8

    Изсипете соса върху топлите картофи, добавете бекона и нарязания зелен лук и разбъркайте добре.

    Вижте още

    Recipe Reviews

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *