Мусака със зеленчуци и бешамел

Снимка: Pixabay
  • Подготовка
    30 мин
  • Готвене
    30 мин
  • Порции
    4
  • View
    365

Традицията си е традиция. Няма дом, в който да не се готви мусака. Сега ще ви представя една малко по-различна, но не по-малко вкусна вариация на ястието.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Нарежете лука на ситно, пасирайте чесъна и ги запържете в загрято олио. Измийте ориза и го запържете за 2-3 мин. Разбъркайте и добавете картофите и моркова, нарязани на кубчета. Нарежете тиквичките и обеления патладжан също на кубчета. Прибавете ги заедно с червената чушка.

    Стъпка 1

    Добавете нарязаните на дребно обелени домати. Прибавете червен пипер и се залейте с топла вода. Сложете подправките, разбъркайте и прехвърлете в тава около 30 см широка. Сложете мусаката в загрятя на 200 градуса фурна за 20-30 минути.

    Стъпка 2

    Направете Бешамела като загреете малко олио в дълбок съд на котлона. Сипете брашното, разбъркайте да се запържи за кратко и залейте със студено прясно мляко.

    Стъпка 3

    Разбийте яйцата и ги прибавете при непрекъснато бъркане към млечния сос. Извадете мусаката от фурната и залейте с бешамеловия сос.

    Стъпка 4

    Върнете тавата обратно във фурната и печете още 20 минути. Оставете да престои 10-на минути преди да разрежете. Можете да гарнирате с кисело мляко при сервиране.

    Вижте още

    Recipe Reviews

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *