Снимак: Готвач
  • Подготовка
    25
  • Готвене
    25
  • Порции
    6
  • View
    2 071

Мидичките не само изглеждат привлекател, те са много вкусни и трудно бихте ги спасили до следващия ден, ако не си скриете някоя бройка. Няма човек, който да ги опитал и да не е поискал още. Аз лично мога да ям неограничено.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Гасим содата в киселото мляко, добавяме маслото и брашно, пресято със солта. Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на 4-5 части

    Стъпка 2

    Всяка от частите разточваме на лист с дебелина 2-3 мм.

    Стъпка 3

    Изрязваме кръгчета с помощта на чаша, които пълним с ореховата смес, която сме приготвили предварително.

    Стъпка 4

    Смесваме орехите със захарта, ванилията и водата, разбъркваме добре, кипваме и варим 10-ина минути на тих огън.

    Стъпка 5

    Слагаме от ореховата смес върху кръгчета тесто, след което ги прегъваме на две, притискат се добре двета страни и се редят в предварително намазнена тавичка.

    Стъпка 6

    Сладките се пекат в умерена фурна до бледорозово. Още топли се овалват в пудра захар.

    Вижте още

    Recipe Reviews

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *