Меринг торта с маслен крем и горски плодове

pixabay
  • Подготовка
    10 мин
  • Готвене
    30 мин
  • Прегледа
    295

Тази торта е не само вкусна, но и невероятно ефектна. Уникалното съчетание на текстури и вкусове ще го направи акцент в програмата на всяко парти.

Тортата с меренг може да се приготви всъщност като торта или да се сервира като отделни торти. Във всеки случай, благодарение на многоцветните плодове върху кремаво-белия меренг, десертът ще изглежда красив.

Съставки

за меренга

За крема

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Пригответе меренга.Разбийте белтъците и крема от зъбен камък (лимонов сок) на ниска скорост, докато станат на пяна, около 2 минути.

    Стъпка 2

    На средна скорост постепенно добавете захарта, като разбивате, докато се образуват твърди върхове, 7 до 8 минути, но не разбивайте твърде силно; Яйчните белтъци трябва да изглеждат меки и гладки, а не на бучки или сухи.

    Стъпка 3

    Добавете ванилов екстракт и разбъркайте. Разпределете меренга с две лъжици върху подготвените блатове. Оставете достатъчно разстояние между всяка лъжица. Ако решите да сервирате десерта като отделни торти, разпределете съответно протеиновата маса.

    Стъпка 4

    Прехвърлете блатовете в предварително загрятата фурна и намалете температурата на 100-110 градуса. Печете, докато меренгите се стегнат и стегнат, около 1 час и 15 минути. След като изключите фурната, оставете меренгите в нея за още 2 часа.

    Стъпка 5

    Внимателно извадете меренга от пергамента и го поставете върху лист за печене.

    Стъпка 6

    Пригответе крема. Разбийте сметаната, пудрата захар и ваниловия екстракт до средни върхове.

    Стъпка 7

    Смесете ягодите, малините, къпините и боровинките със захарта, лимоновия сок и кората. Оставете за 10 минути.

    Стъпка 8

    Поръсете крема върху меренгите преди сервиране. Подредете горските плодове на равен слой и сервирайте веднага.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *