- юли 5, 2023
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна

-
Подготовка10 мин
-
Готвене30 мин
-
Прегледа122
Тази торта е не само вкусна, но и невероятно ефектна. Уникалното съчетание на текстури и вкусове ще го направи акцент в програмата на всяко парти.
Тортата с меренг може да се приготви всъщност като торта или да се сервира като отделни торти. Във всеки случай, благодарение на многоцветните плодове върху кремаво-белия меренг, десертът ще изглежда красив.
Съставки
за меренга
За крема
Начин на приготвяне
Пригответе меренга.Разбийте белтъците и крема от зъбен камък (лимонов сок) на ниска скорост, докато станат на пяна, около 2 минути.
На средна скорост постепенно добавете захарта, като разбивате, докато се образуват твърди върхове, 7 до 8 минути, но не разбивайте твърде силно; Яйчните белтъци трябва да изглеждат меки и гладки, а не на бучки или сухи.
Добавете ванилов екстракт и разбъркайте. Разпределете меренга с две лъжици върху подготвените блатове. Оставете достатъчно разстояние между всяка лъжица. Ако решите да сервирате десерта като отделни торти, разпределете съответно протеиновата маса.
Прехвърлете блатовете в предварително загрятата фурна и намалете температурата на 100-110 градуса. Печете, докато меренгите се стегнат и стегнат, около 1 час и 15 минути. След като изключите фурната, оставете меренгите в нея за още 2 часа.
Внимателно извадете меренга от пергамента и го поставете върху лист за печене.
Пригответе крема. Разбийте сметаната, пудрата захар и ваниловия екстракт до средни върхове.
Смесете ягодите, малините, къпините и боровинките със захарта, лимоновия сок и кората. Оставете за 10 минути.
Поръсете крема върху меренгите преди сервиране. Подредете горските плодове на равен слой и сервирайте веднага.
Вижте още





Меринг торта с маслен крем и горски плодове
Съставки
за меренга
За крема
Follow The Directions

Пригответе меренга.Разбийте белтъците и крема от зъбен камък (лимонов сок) на ниска скорост, докато станат на пяна, около 2 минути.

На средна скорост постепенно добавете захарта, като разбивате, докато се образуват твърди върхове, 7 до 8 минути, но не разбивайте твърде силно; Яйчните белтъци трябва да изглеждат меки и гладки, а не на бучки или сухи.

Добавете ванилов екстракт и разбъркайте. Разпределете меренга с две лъжици върху подготвените блатове. Оставете достатъчно разстояние между всяка лъжица. Ако решите да сервирате десерта като отделни торти, разпределете съответно протеиновата маса.

Прехвърлете блатовете в предварително загрятата фурна и намалете температурата на 100-110 градуса. Печете, докато меренгите се стегнат и стегнат, около 1 час и 15 минути. След като изключите фурната, оставете меренгите в нея за още 2 часа.

Внимателно извадете меренга от пергамента и го поставете върху лист за печене.

Пригответе крема. Разбийте сметаната, пудрата захар и ваниловия екстракт до средни върхове.

Смесете ягодите, малините, къпините и боровинките със захарта, лимоновия сок и кората. Оставете за 10 минути.

Поръсете крема върху меренгите преди сервиране. Подредете горските плодове на равен слой и сервирайте веднага.
Коментирай