- януари 12, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Национална кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка30 мин
-
Готвене60 мин
-
Прегледа1 048
Традиционният тиквеник не изисква да имате конкретен повод, за да го направите. Достатъчно е да ви се мотае някоя тиква в мазата и вдъхновението е готово.
Съставки
Начин на приготвяне
Смесете захарта с канелата.
Вземете кора и я намажете с част от олиото. Отгоре сложете още една кора. Разпределете част от тиквата и канелата със захар и орехи.
Не смесвайте тиквата със захарта! Тиквата пуска прекалено много вода и тиквеникът става клисав. За да избегнете това, първо разпределете настърганата тиква върху кората, а след това – канелата и захарта. Тиквата трябва да е сурова.
Навийте на руло от тясната страна.
Поставете рулото в тавата.
Повторете същото с останалите кори, докато се изчерпат всички продукти.
Подредете получените рула в тавата и ги намажете с малко олио.
Тиквеникът се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за 1 час.
След като извадите тавата от фурната, изчакайте тиквеника да изстине напълно.
Поръсете с пудра захар, нарежете и поднесете.
Вижте още





Лесен и вкусен тиквеник
Съставки
Follow The Directions

Смесете захарта с канелата.

Вземете кора и я намажете с част от олиото. Отгоре сложете още една кора. Разпределете част от тиквата и канелата със захар и орехи.

Не смесвайте тиквата със захарта! Тиквата пуска прекалено много вода и тиквеникът става клисав. За да избегнете това, първо разпределете настърганата тиква върху кората, а след това – канелата и захарта. Тиквата трябва да е сурова.

Навийте на руло от тясната страна.

Поставете рулото в тавата.

Повторете същото с останалите кори, докато се изчерпат всички продукти.

Подредете получените рула в тавата и ги намажете с малко олио.

Тиквеникът се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за 1 час.

След като извадите тавата от фурната, изчакайте тиквеника да изстине напълно.

Поръсете с пудра захар, нарежете и поднесете.
Коментирай