Add Recipe

Лесен и вкусен тиквеник

Снимка: Прекрасна.бг
  • Подготовка
    30 мин
  • Готвене
    60 мин
  • Преглеждания
    91

Традиционният тиквеник не изисква да имате конкретен повод, за да го направите. Достатъчно е да ви се мотае някоя тиква в мазата и вдъхновението е готово.

Съставки

Начин на приготвяне

1 Стъпка

Смесете захарта с канелата.

2 Стъпка

Вземете кора и я намажете с част от олиото. Отгоре сложете още една кора. Разпределете част от тиквата и канелата със захар и орехи.

3 Стъпка

Не смесвайте тиквата със захарта! Тиквата пуска прекалено много вода и тиквеникът става клисав. За да избегнете това, първо разпределете настърганата тиква върху кората, а след това – канелата и захарта. Тиквата трябва да е сурова.

4 Стъпка

Навийте на руло от тясната страна.

5 Стъпка

Поставете рулото в тавата.

6 Стъпка

Повторете същото с останалите кори, докато се изчерпат всички продукти.

7 Стъпка

Подредете получените рула в тавата и ги намажете с малко олио.

8 Стъпка

Тиквеникът се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за 1 час.

9 Стъпка

След като извадите тавата от фурната, изчакайте тиквеника да изстине напълно.

10 Стъпка

Поръсете с пудра захар, нарежете и поднесете.

Вижте още

Leave a Review

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.