Крем супа с червена леща

Снимка: lifehacker.ru
  • Порции
    4
  • Прегледа
    4 280

Кимион, чили, джинджифил и чесън придават на това мароканско ястие прекрасен пикантен вкус, докато лещата го прави вкусно и питателно. Една порция супа съдържа 238 kcal, 11 g протеин, 7 g мазнини и 34 g въглехидрати.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Настържете морковите на едро ренде.

    Стъпка 2

    Леко запечете кимиона и чилито в сух тиган.

    Стъпка 3

    Добавете масло, джинджифил, чесън, леща, моркови, бульон и мляко.

    Стъпка 4

    Оставете да заври и гответе около 15 минути.

    Стъпка 5

    Пасирайте супата с блендер. Добавете сол.

    Стъпка 6

    Преди сервиране гарнирайте супата с кисело мляко, поръсете с чили и билки.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *