Крем-супа от червена леща

Снимка: Готвач.бг
  • Подготовка
    15 мин
  • Готвене
    30 мин
  • Порции
    3
  • View
    468

Лека и вкусна супа, която не изисква усилие нито за приготвянето, нито за консумацията.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    В тенджера запържете нарязания на ситно лук.

    Стъпка 2

    Добавете чесъна, когато лукът стане прозрачен, .

    Стъпка 3

    След това прибавете нарязания на малки кубчета картоф и настърганите на ситно ренде моркови.

    Стъпка 4

    Запържете за малко, докато продуктите променят цвета си.

    Стъпка 5

    Добавете към тях измитата под течаща вода червена леща.

    Стъпка 6

    Налейте 750 мл вода и овкусете с подправките /сол, черен и червен пипер, кимион, куркума и дафинов лист/.

    Стъпка 7

    Оставете червената леща с много аромати да ври под капак на слаб огън около 30 мин.

    Стъпка 8

    Пасирайте в блендер.

    Вижте още

    Recipe Reviews

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *