- януари 22, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Балканска кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка15 мин
-
Готвене30 мин
-
Порции3
-
Прегледа926
Лека и вкусна супа, която не изисква усилие нито за приготвянето, нито за консумацията.
Съставки
Начин на приготвяне
В тенджера запържете нарязания на ситно лук.
Добавете чесъна, когато лукът стане прозрачен, .
След това прибавете нарязания на малки кубчета картоф и настърганите на ситно ренде моркови.
Запържете за малко, докато продуктите променят цвета си.
Добавете към тях измитата под течаща вода червена леща.
Налейте 750 мл вода и овкусете с подправките /сол, черен и червен пипер, кимион, куркума и дафинов лист/.
Оставете червената леща с много аромати да ври под капак на слаб огън около 30 мин.
Пасирайте в блендер.
Вижте още





Крем-супа от червена леща
Съставки
Follow The Directions

В тенджера запържете нарязания на ситно лук.

Добавете чесъна, когато лукът стане прозрачен, .

След това прибавете нарязания на малки кубчета картоф и настърганите на ситно ренде моркови.

Запържете за малко, докато продуктите променят цвета си.

Добавете към тях измитата под течаща вода червена леща.

Налейте 750 мл вода и овкусете с подправките /сол, черен и червен пипер, кимион, куркума и дафинов лист/.

Оставете червената леща с много аромати да ври под капак на слаб огън около 30 мин.

Пасирайте в блендер.
Коментирай