Класическо пиле фрикасе

Снимка: Pixabay
  • Подготовка
    40
  • Готвене
    20
  • Порции
    4
  • View
    360

Ястието е много леко и приятно. Приготвя се лесно и няма да ви отнеме много време.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Месото се измива и се сварява в подсолена вода заедно със зеленчуците. Изважда се след сваряването, а бульонът се прецежда. Запържва се брашното до светлокафеникав цвят.

    Стъпка 1

    Разрежда се с прецедения бульон - около 1 литър. Вари до сгъстяване при непрекъснато бъркане.

    Стъпка 2

    Жълтъкът се разбива с лимонов сок и се прибавя към соса. Разбърква се и се вари няколко минути. Накрая се прибавя накъсаното пилешко месо и фрикасето се поръсва с черен пипер.

    Вижте още

    Recipe Reviews

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *