- януари 18, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Национална кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка15 мин
-
Готвене40 мин
-
Порции6
-
Прегледа997
Супата от леща е чудесен начин да обядваш пълноценно в студените зимни дни. Приготвя се бързо и лесно и не се изискват кой знае какви готварски умения.
Съставки
Начин на приготвяне
Стъпка 1
Лещата се почиства и измива. Слага се в тенджера с около 2 л. вода. Добавя се олиото и ситно нарязаните зеленчуци.
Стъпка 2
Прибавя се червен пипер. Вари се докато лещата омекне.
Стъпка 3
Овкусява се със сол и се доварява още 3-4 мин. Може да се добавя вода при нужда
Стъпка 4
Гарнира се с магданоз.
Вижте още





Коментирай Отказ
Класическа супа леща
Съставки
Follow The Directions
Стъпка 1

Лещата се почиства и измива. Слага се в тенджера с около 2 л. вода. Добавя се олиото и ситно нарязаните зеленчуци.
Стъпка 2

Прибавя се червен пипер. Вари се докато лещата омекне.
Стъпка 3

Овкусява се със сол и се доварява още 3-4 мин. Може да се добавя вода при нужда
Стъпка 4

Гарнира се с магданоз.
Recipe Reviews