- март 10, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Азиатска кухня
- Трудност: Лесна
-
Подготовка15 мин
-
Готвене35 мин
-
Порции2
-
Прегледа2 626
Леко и освежаващо ориенталско ястие с билки, булгур и зеленчуци. Може да се сервира като салата или оригинална гарнитура за ястия от месо и птици.
Съставки
Начин на приготвяне
Изплакнете булгура и го покрийте с вряща вода за 5-7 минути. След това се изсипва върху сито и се прехвърля в купа.
Нарежете доматите и краставиците на малки кубчета. Поставете доматите в гевгир, за да се отцеди излишният сок.
Накълцайте магданоза, ментата и зеления лук.
Комбинирайте охладения булгур със зеленчуци и билки.
Посолете салатата на вкус, подправете с лимонов сок и зехтин, разбъркайте отново.
Поставете табулето в хладилника за 30 минути.
Вижте още
Класическа салата табуле
Съставки
Follow The Directions
Изплакнете булгура и го покрийте с вряща вода за 5-7 минути. След това се изсипва върху сито и се прехвърля в купа.
Нарежете доматите и краставиците на малки кубчета. Поставете доматите в гевгир, за да се отцеди излишният сок.
Накълцайте магданоза, ментата и зеления лук.
Комбинирайте охладения булгур със зеленчуци и билки.
Посолете салатата на вкус, подправете с лимонов сок и зехтин, разбъркайте отново.
Поставете табулето в хладилника за 30 минути.
Коментирай