Кисело зеле с ориз на фурнa

Снимка: gotvach.bg
  • Подготовка
    10
  • Готвене
    40
  • Порции
    6
  • View
    304

В сезона на туршиите бързо можем да реагираме, когато няма нищо за вечеря. Достатъчно е да посетим мазето и да се снабдим с една зелка от бидона и сме наполовина готови.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Зелката се нарязва, добавя се олиото и се оставя да се задуши около 5-10 мин.

    Стъпка 2

    Добавя се ориза и след като поеме от мазнината се долива с зелевата вода, поръсвате с черен пипер.

    Стъпка 3

    Изсипвате в тавичка и печете на 180 градуса до готовност. Добре е да се покрие в фолио, за да не останат отгоре препечени зрънца ориз.

    Вижте още

    Recipe Reviews

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *