- февруари 17, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Национална кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка20 мин
-
Готвене40 мин
-
Порции2
-
Прегледа1 103
Гювечетата са идеалната идея, когато искаме да разнообразим мянюто си. Продуктите, които се използват, често са според наличното в хладилника. Ето и едни по-солидни гювечета.
Съставки
Начин на приготвяне
Месото се реже на хапки, лукът - на полумесеци, чушките - на ленти, а картофите на парчета.
Загрява се олиото в тенджера, запържва се месото, овкусено със сол и черен пипер.
Добавя се лука, за да се задуши. Прибавяме нарязаните картофи, червени чушки, разбърква се. Минута - две след това прибавяме домати, червен пипер и подправки на вкус.
Наливате малко вода и прехвърляте в две гювечета. Отгоре във всяко се слага по една люта чушка, затваряме с капак и печем на 180 градуса, до готовност на месото и зеленчуците 40 минути.
Вижте още





Гювечета по хайдушки
Съставки
Follow The Directions

Месото се реже на хапки, лукът - на полумесеци, чушките - на ленти, а картофите на парчета.

Загрява се олиото в тенджера, запържва се месото, овкусено със сол и черен пипер.

Добавя се лука, за да се задуши. Прибавяме нарязаните картофи, червени чушки, разбърква се. Минута - две след това прибавяме домати, червен пипер и подправки на вкус.

Наливате малко вода и прехвърляте в две гювечета. Отгоре във всяко се слага по една люта чушка, затваряме с капак и печем на 180 градуса, до готовност на месото и зеленчуците 40 минути.
Коментирай