Гювечета по хайдушки

Снимка: hubava-jena.com
  • Подготовка
    20 мин
  • Готвене
    40 мин
  • Порции
    2
  • View
    388

Гювечетата са идеалната идея, когато искаме да разнообразим мянюто си. Продуктите, които се използват, често са според наличното в хладилника. Ето и едни по-солидни гювечета.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Месото се реже на хапки, лукът - на полумесеци, чушките - на ленти, а картофите на парчета.

    Стъпка 2

    Загрява се олиото в тенджера, запържва се месото, овкусено със сол и черен пипер.

    Стъпка 3

    Добавя се лука, за да се задуши. Прибавяме нарязаните картофи, червени чушки, разбърква се. Минута - две след това прибавяме домати, червен пипер и подправки на вкус.

    Стъпка 4

    Наливате малко вода и прехвърляте в две гювечета. Отгоре във всяко се слага по една люта чушка, затваряме с капак и печем на 180 градуса, до готовност на месото и зеленчуците 40 минути.

    Вижте още

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *