- януари 6, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Национална кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка10 мин
-
Готвене1 ч
-
Прегледа2 278
Трудно е за заетите дами всяка сутрин да приготвят закуска за семейството. Най-лесно е да купим нещо от магазина вечерта и всеки да се „спасява“ сутрин. Колко по-хубаво би било да могат всички да хапнат нещо вкусно, приготвено у дома!
За да не се забравят старите рецепти, при всеки сгоден случай приготвям нещо от стария бабин тефтер. Войнишките курабийки са лесен вариант да осигурите закуска за сутринта или допълнение за кафето. Те се приготвят бързо и стават много.
Съставки
Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват добре. Прибавя се захарта при непрекъснато разбъркване. Разтопената мас се прибавя на тънка струйка. Содата се изсипва в киселото мляко и сместа се прибавя към яйцата, захарта и маста.
Брашното се прибавя внимателно до получаване на меко тесто. Готовото тесто може да се остави за около 15-20 мин, след което се оформят топчета.
Топчетата се нареждат в тава, предварително намазнена и посипана с брашно. Може да се намажат с белтък от яйце и да се посипе захар отгоре. По желание може в топчето да се постави локум или орехова ядка, според желанието на домакинята.
Курабийките се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 15- 20 мин.
Вижте още





Войнишки курабийки
Съставки
Follow The Directions

Яйцата се разбиват добре. Прибавя се захарта при непрекъснато разбъркване. Разтопената мас се прибавя на тънка струйка. Содата се изсипва в киселото мляко и сместа се прибавя към яйцата, захарта и маста.

Брашното се прибавя внимателно до получаване на меко тесто. Готовото тесто може да се остави за около 15-20 мин, след което се оформят топчета.

Топчетата се нареждат в тава, предварително намазнена и посипана с брашно. Може да се намажат с белтък от яйце и да се посипе захар отгоре. По желание може в топчето да се постави локум или орехова ядка, според желанието на домакинята.

Курабийките се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 15- 20 мин.
Коментирай