Вземам най-простите съставки и ги готвя във фурната. Вкусна вечеря в едно ястие

пиле с гарнитура
  • Готвене
    60 мин
  • Прегледа
    159

Много хора смятат пилешкото месо за по-здравословно от свинското, телешкото и агнешкото. Защо хората имат това мнение?

Най-вероятно стереотипът за здравословното пилешко месо се е развил в далечното минало. Много религии забраняват яденето на свинско месо поради факта, че прасетата страдат от същите заболявания като хората. Кравите и овцете също са носители на голям брой болести и също са донори на различни паразити. Тези паразити живеят доста комфортно в човешкото тяло в продължение на много години.

Разбира се, пилешкото месо не може да се нарече напълно безопасно. Но това месо все още е за предпочитане за готвене. Ще ви кажем как да печете сочно пиле с гарнитура.

Съставки

Съставки за печено пиле с гранитура

    Начин на приготвяне

    Приготвяне на печено пиле с гарнитура:

    Стъпка 1

    Поръсете пилешките бутчета с половин чаена лъжичка къри, червен пипер и сол. Смесете доматеното пюре с майонезата в отделна купа, намажете пилешките бутчета със соса и оставете да се мариноват.

    Стъпка 2

    Зелето се нарязва на ситно, натрошава се леко и се посолява на вкус. Морковите се настъргват на едро ренде, лукът се нарязва на четвърт пръстени.

    Стъпка 3

    Смесете зелето с лука и морковите, поръсете със задушен ориз. Добавете къри, червен пипер, сол към зеленчуците и залейте с растително масло.

    Стъпка 4

    Поставете зеленчуците в тава за печене и изравнете повърхността. Налейте вода в гарнитурата и я поставете върху пилешкото бутче.

    Стъпка 5

    Покрийте пилето и зеленчуците с фолио и печете на 240 градуса за час.

    Стъпка 6

    След това махнете фолиото от съда и запечете още 15 минути на 200 градуса.

    Стъпка 7

    Получават се сочни и ароматни пилешки бутчета с гарнитура. Това ястие е идеално за обяд и вечеря.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *