- март 16, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Азиатска кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка15 мин
-
Готвене35 мин
-
Прегледа25 071
Опитайте апетитните котлети от нахут и царевица с ароматни подправки, лимонова кора и кориандър. Простата рецепта на известния готвач ще се хареса на вегетарианци, хора на диета и онези, които искат да разнообразят менюто си.
Съставки
Начин на приготвяне
Отцедете нахута и царевицата. Разкъсайте или нарежете на едро кориандъра. Настържете лимоновата кора на ситно ренде.
Поставете готовите съставки в купата на кухненски робот. Добавете червен пипер, кориандър, кимион, сол и брашно.
Разбийте всичко, така че да станат малки парченца. Не е необходимо да се постига пълна хомогенност.
Поръсете брашно върху сместа и прехвърлете каймата там. От него направете няколко котлета с дебелина не повече от 2 см.
Поставете върху плосък съд и поставете във фризера за 30 минути, за да ги поддържате във форма.
Загрейте маслото в тиган на умерен огън. Запържете котлетите за около 5 минути от всяка страна, докато леко покафенеят.
Вижте още





Вегански котлети от нахут от Джейми Оливър
Съставки
Follow The Directions

Отцедете нахута и царевицата. Разкъсайте или нарежете на едро кориандъра. Настържете лимоновата кора на ситно ренде.

Поставете готовите съставки в купата на кухненски робот. Добавете червен пипер, кориандър, кимион, сол и брашно.

Разбийте всичко, така че да станат малки парченца. Не е необходимо да се постига пълна хомогенност.

Поръсете брашно върху сместа и прехвърлете каймата там. От него направете няколко котлета с дебелина не повече от 2 см.

Поставете върху плосък съд и поставете във фризера за 30 минути, за да ги поддържате във форма.

Загрейте маслото в тиган на умерен огън. Запържете котлетите за около 5 минути от всяка страна, докато леко покафенеят.
Коментирай