- август 23, 2023
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5

-
Готвене5 мин
-
Прегледа240
Брускетите са класическо италианско предястие, което се състои от изпечен на скара или препечен хляб, настърган със скилидки пресен чесън. Често се допълва със зеленчуци или месо и сирене – и получавате вкусна закуска.
Обикновено брускетите се гарнират с домати, чесън и босилек, но могат да се приготвят и с месо, сирене, зеленчуци, риба или пастет.
Съставки
Начин на приготвяне
Нарежете доматите на кубчета (за предпочитане след отстраняване на кората от тях), лука на ситно, чесъна наситнено. Нарежете багетата на средно дебели филийки.
Комбинирайте домати, червен лук, чесън, олио, оцет и босилек.
Поставете резените багета върху тава за печене. Полейте със зехтин. Пържат се докато станат хрупкави.
Натрийте всяка филия хляб със скилидка чесън.
Сложете с лъжица доматената смес върху всяко парче багета и сервирайте веднага.
Вижте още





Брускета с домати: класическа италианска рецепта
Съставки
Follow The Directions

Нарежете доматите на кубчета (за предпочитане след отстраняване на кората от тях), лука на ситно, чесъна наситнено. Нарежете багетата на средно дебели филийки.

Комбинирайте домати, червен лук, чесън, олио, оцет и босилек.

Поставете резените багета върху тава за печене. Полейте със зехтин. Пържат се докато станат хрупкави.

Натрийте всяка филия хляб със скилидка чесън.

Сложете с лъжица доматената смес върху всяко парче багета и сервирайте веднага.
Коментирай