Фейсбук Добрина Димова
  • Подготовка
    10
  • Готвене
    20
  • View
    406

Баклавата се смята за ориенталски сладкиш и със сигурност не е диетична, но тъй като се приготва толкова рядко, не е престъпление да си хапнете, особено по празниците. Никак не е трудно да я приготвите, просто трябва да не бързате с консумацията, за да успее да се напои със сиропа.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Тавата се подмазва с масло. Корите се редят една върху друга, като всяка една се маже с масло.

    Стъпка 2

    В средата се слагат орехите с канелата.

    Стъпка 3

    Баклавата се пече до златисто на 180 градуса, след което се охлажда.

    Стъпка 4

    Водата, захарта и лимонът се варят 20 минути до сгъстяване на сиропа. С горещия сироп се залива изстиналата баклава. Добре е сладкишът да се остави да поеме сиропа поне за 12 ч.

    Вижте още

    Recipe Reviews

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *