- януари 6, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Кухня: Балканска кухня
- Трудност: Лесна

-
Подготовка10
-
Готвене20
-
Прегледа1 169
Баклавата се смята за ориенталски сладкиш и със сигурност не е диетична, но тъй като се приготва толкова рядко, не е престъпление да си хапнете, особено по празниците. Никак не е трудно да я приготвите, просто трябва да не бързате с консумацията, за да успее да се напои със сиропа.
Съставки
Начин на приготвяне
Тавата се подмазва с масло. Корите се редят една върху друга, като всяка една се маже с масло.
В средата се слагат орехите с канелата.
Баклавата се пече до златисто на 180 градуса, след което се охлажда.
Водата, захарта и лимонът се варят 20 минути до сгъстяване на сиропа. С горещия сироп се залива изстиналата баклава. Добре е сладкишът да се остави да поеме сиропа поне за 12 ч.
Вижте още





Баклава
Съставки
Follow The Directions

Тавата се подмазва с масло. Корите се редят една върху друга, като всяка една се маже с масло.

В средата се слагат орехите с канелата.

Баклавата се пече до златисто на 180 градуса, след което се охлажда.

Водата, захарта и лимонът се варят 20 минути до сгъстяване на сиропа. С горещия сироп се залива изстиналата баклава. Добре е сладкишът да се остави да поеме сиропа поне за 12 ч.
Коментирай