- януари 14, 2021
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Средна
-
Подготовка30
-
Готвене30
-
Порции10
-
Прегледа1 146
Всеки с изтънчен вкус ще хареса невероятните Агнеси. Няма да крия, че са малко капризни при приготвяне, но вкусът им е неповторим.
Съставки
Начин на приготвяне
Извадете всички продукти поне половин час, а може и повече, от хладилника, за да бъдат яйцата на стайна температура, а маслото съвсем меко.
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци, разбийте с миксер, отделно белтъците с щипка сол, отделно маслото с 1 чаена чаша пудра захар.
Смесете белтъците с маслото като разбърквате с дървена лъжица и малко по малко добавяте брашното, смлените орехи и ванилията.
Изсипвате сместа в намазнена тавичка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути до леко златист цвят.
Разбийте жълтъците с останалата пудра захар до гъста кремообразна смес. Нанесете глазурата след като блатът е изстинал.
Най-капризната част от рецептата е печенето на глазурата. То е по-скоро сушене, защото трябва да се прави на слаба фурна - на 80 градуса за 10 минути.
След като глазурата получи лека коричка, извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине напълно, след което го нарежете на ромбоиди.
Вижте още
Агнеси
Съставки
Follow The Directions
Извадете всички продукти поне половин час, а може и повече, от хладилника, за да бъдат яйцата на стайна температура, а маслото съвсем меко.
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци, разбийте с миксер, отделно белтъците с щипка сол, отделно маслото с 1 чаена чаша пудра захар.
Смесете белтъците с маслото като разбърквате с дървена лъжица и малко по малко добавяте брашното, смлените орехи и ванилията.
Изсипвате сместа в намазнена тавичка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути до леко златист цвят.
Разбийте жълтъците с останалата пудра захар до гъста кремообразна смес. Нанесете глазурата след като блатът е изстинал.
Най-капризната част от рецептата е печенето на глазурата. То е по-скоро сушене, защото трябва да се прави на слаба фурна - на 80 градуса за 10 минути.
След като глазурата получи лека коричка, извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине напълно, след което го нарежете на ромбоиди.
Коментирай