Add Recipe
Снимка: Пинтерест
  • Подготовка
    30
  • Готвене
    30
  • Порции
    10 People
  • Преглеждания
    125

Всеки с изтънчен вкус ще хареса невероятните Агнеси. Няма да крия, че са малко капризни при приготвяне, но вкусът им е неповторим.

Съставки

Начин на приготвяне

1 Стъпка

Извадете всички продукти поне половин час, а може и повече, от хладилника, за да бъдат яйцата на стайна температура, а маслото съвсем меко.

2 Стъпка

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци, разбийте с миксер, отделно белтъците с щипка сол, отделно маслото с 1 чаена чаша пудра захар.

3 Стъпка

Смесете белтъците с маслото като разбърквате с дървена лъжица и малко по малко добавяте брашното, смлените орехи и ванилията.

4 Стъпка

Изсипвате сместа в намазнена тавичка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути до леко златист цвят.

5 Стъпка

Разбийте жълтъците с останалата пудра захар до гъста кремообразна смес. Нанесете глазурата след като блатът е изстинал.

6 Стъпка

Най-капризната част от рецептата е печенето на глазурата. То е по-скоро сушене, защото трябва да се прави на слаба фурна - на 80 градуса за 10 минути.

7 Стъпка

След като глазурата получи лека коричка, извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине напълно, след което го нарежете на ромбоиди.

Вижте още

Leave a Review

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.