Снимка: Пинтерест
  • Подготовка
    30
  • Готвене
    30
  • Порции
    10
  • View
    313

Всеки с изтънчен вкус ще хареса невероятните Агнеси. Няма да крия, че са малко капризни при приготвяне, но вкусът им е неповторим.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Извадете всички продукти поне половин час, а може и повече, от хладилника, за да бъдат яйцата на стайна температура, а маслото съвсем меко.

    Стъпка 2

    Разделете яйцата на белтъци и жълтъци, разбийте с миксер, отделно белтъците с щипка сол, отделно маслото с 1 чаена чаша пудра захар.

    Стъпка 3

    Смесете белтъците с маслото като разбърквате с дървена лъжица и малко по малко добавяте брашното, смлените орехи и ванилията.

    Стъпка 4

    Изсипвате сместа в намазнена тавичка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути до леко златист цвят.

    Стъпка 5

    Разбийте жълтъците с останалата пудра захар до гъста кремообразна смес. Нанесете глазурата след като блатът е изстинал.

    Стъпка 6

    Най-капризната част от рецептата е печенето на глазурата. То е по-скоро сушене, защото трябва да се прави на слаба фурна - на 80 градуса за 10 минути.

    Стъпка 7

    След като глазурата получи лека коричка, извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине напълно, след което го нарежете на ромбоиди.

    Вижте още

    Leave a Review

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *